KAKAOVÉ BOBY V KOKOSOVÉM CUKRU BIO
Drcené nepražené kakaové boby obalené v kokosovém cukru jsou výjimečnou lahůdkou. Kakao je jednou z nejvýživnějších plodin na světě. Kokosový cukr je nerafinované sladidlo. Díky této kombinaci si můžete dovolit tuto mimořádnou pochutinu bez výčitek svědomí.
.
KAKAOVÉ BOBY V KOKOSOVÉM CUKRU BIO 100 g (Zdravé mlsání)
Drcené nepražené kakaové boby obalené v kokosovém cukru jsou výjimečnou lahůdkou, která kombinuje jemnou hořkost kakaa nejkvalitnější odrůdy Criollo s karamelovou sladkostí kokosového cukru, jenž je získáván z květů kokosových palem. Kakao je jednou z nejvýživnějších plodin na světě díky obsahu minerálů, enzymů a antioxidační kapacitě. Kokosový cukr je nerafinované sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem 35. Díky této kombinaci si můžete dovolit tuto mimořádnou pochutinu bez výčitek svědomí vůči Vašemu tělu. Pozor: produkt způsobuje těžkou chuťovou závislost :-)!
- Obsahuje enzymy dobré nálady
- Mimořádné hodnoty antioxidantů
- Obsahuje zejména hořčík, draslík, železo, mangan a zinek
- Mimořádně lahodné, návyková chuť!
Podrobný popis
Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.
Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.
Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny na zdraví škodlivé transmastné kyseliny.
Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.
Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodců a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.
Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů, jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny sk. B.
Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa. Kokosový cukr není rafinovaný!
Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v kakau na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení!
Způsob použití
Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií nebo mlsejte samotné. Doporučujeme konzumovat max. 20 g (4 malé lžičky)/denně kvůli velmi vysokému množství minerálů.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 528 kcal/ 2210 kJ
Bílkoviny 12 g
Tuky 43,3 g
Sacharidy 10,80 g
Vláknina 27,50 g