Zdravé mlsání

Vtéto kategoii najdete dobroty jakočokoládové raw tyčinky,chalvu,tahini a další skvělé produkty. Produkty se doplňují průběžně podle toho na co zajímavého narazíme jak stíháme ¨zkoušet nové věci.

Zdravé mlsání V této kategorii není žádné zboží.

Podkategorie

  • Tyčinky Bombus

    Zdravé energetické tyčinky z čistě přírodních zdrojů, které nejen rychle doplní energii při zvýšené aktivitě, ale také dodají tělu potřebné množství vitamínů, minerálních látek a vlákniny.

  • Čokolády

    Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití.

    Čokoláda působím na většinu lidské populace jako neodolatelná droga, proto jsme se rozhodli do této kategorie zařadit zdravější alternativy čokolády, případně kombinované se suoerfoods nebo funkčními potravinami.

    Většina nabízených čokolád je slazena kokosovým  nebo třtinovým cukrem, ještě zdravější jsou čokolády slazené inullinem.

  • Chalva

    Chalva (bulharsky xaлва (chalva), turecky helva, ázerbájdžánsky halva, sanskrtem halava, hebrejsky חלבה (chalva), arabsky حَلاو (halawi)) patří k jedněm z nejstarších orientálních cukrovinek. Název pochází z arabského slova hilwa, sladký.

    Před druhou světovou válkou se chalva vyráběla i v Československu a byla běžně k dostání na poutích a jarmarcích. Za války byla tato výroba zastavena a doposud se ji nepodařilo plně obnovit. 

    Původní receptura je velmi jednoduchá, podstatou výrobku je výluh z rostlin obsahujících saponiny smíchaný s obyčejným cukerným roztokem a ochucený pastou ze sezamových semínek.

    Místo sezamu se praží i jiná olejnatá semena, například slunečnice nebo různé druhy ořechů. Slunečnicová chalva je populární v zemích bývalého Sovětského svazu, především v Bělorusku, Rusku a na Ukrajině.

    K dochucení se přidává kakao, vanilka, čokoláda, sušené mléko, případně různé orientální esence, např. růžová nebo pomerančová.

    Dnes se chalva vyrábí z pražených olejnatých jader a kanditové hmoty (cukerná hmota o nízkém obsahu vody používaná k výrobě tvrdých bonbónů), do které se přidává škrobový sirup.

    Sušší chalvě vyrobené původní recepturou se říká tachan-chalva nebo tahini halva a je oblíbená na Balkáně, Blízkém východě a kolem Středozemního moře.

    Rosolovitější semolina halva se dělá v orientálních státech jako je Indie, Pákistán a Írán. Do této chalvy se navíc přidává med, rozinky, datle nebo jiné sušené ovoce.